måndag 10 september 2012

Behöver råd!!!

Hoppsansa, här får man PR så det heter duga! :) blir väldigt positivt överraskad när man ramlar över en stor hästsida på ön och ser både den ena och den andra göra reklam för mig när det gäller hästhantering och problemlösning. :) ju fler man har kunskapen och förmågan att hjälpa desto bättre! Men lite nervös blir man såklart, fler och fler "elever" innebär högre krav... Och får mig mer och mer att inse hur mycket lättare det skulle va att ha ett företag inom detta, istället för att va en "doldis" som idag... Men så fort det heter "företag" blir jag nervös. En hel del att hålla reda på där du, sen blir det rätt dyrt också att anlita en när det ska in en massa skatter och grejer i priserna. Ett företag driver man inte ideellt....

Sen fick jag för övrigt en förfrågan om lektioner igen idag också, lika roligt det! :) men samma problem där igen då... Har inget företag. Och vet inte om jag vågar starta upp nåt heller.

Det krävs kundkrets, dock inget startkapital, när det är ett tjänsteföretag. Det krävs tid. Jag har ingen utbildning inom hästhantering, är endast självlärd, och även om det man gör fungerar vill folk ofta se ett papper på att man har utbildning på området. Det är lite knäppt egentligen, man kan plugga till t ex läkare, ta examen med dåliga betyg och ändå få kalla sig leg. Läkare fast man egentligen inte kan så mycket, i alla fall inte jämfört med de som har bra betyg, och framförallt inte jämfört med de som kan TA MÄNNISKOR! Och så finns de de som min mamma t ex, som bara är primärskötare (föregångaren till närvårdare), men som sjukskötare och även läkare ber om råd för att hon är så kunnig.

Det företag jag i så fall skulle driva (på sidan av mitt ordinarie jobb) kräver att man felfritt kan producera de tjänster man erbjuder, men även en STOR dos psykologi, socialkunskap, pedagogik (tusen tack, sosexamen! ;) ) samt drivkraft, engagemang, tid och tålamod. Orkar jag? Vågar jag? Är jag dum om jag låter bli?

1 kommentar:

  1. Du måste ju göra det som känns rätt för DIG!! Men känner du att du vill köra, så va har du att förlora?? Du vågar nog, du e en tuff tjej! Man klarar allt man vill =)
    Kram ♥

    SvaraRadera