onsdag 29 augusti 2012

Praktikplats hos mig? :D

En tjej från Finland som studerar till djurtränare gör för tillfället sin praktik på Malta. Hon undrade om hon kunde komma till mig i höst och titta på när jag tränar mina hästar, och även få några praktiktimmar hos mig om det var möjligt! Shiiiiit, vad roligt! :D HÄR skulle man ha behövt företag dårå, vet inte om det går att få praktiken godkänd hos privatpersoner, tror inte det. Oavsett är det jättekul att hon vill det!

Jag lasttränade min kompis 2-månadersföl typ 20 min. förra veckan. Fölet hade aldrig sett ett släp förr och ville INTE ta reda på om det fanns något kul där inne heller. Till saken hör att de ska flytta till Sverige om några veckor och då behöver det ju funka...
Det var totalvägran först. Fick ha en föllektion om att ge efter för tryck (tack och lov är fölet redan ledvant). Sedan pratade jag lite snällt med henne och så knatade hon in i släpet som om hon hade gjort det 10 ggr per dag hela livet. :) kul att jobba med föl, de har oftast inga dåliga erfarenheter i bagaget och är därför lättare att träna. De har heller inte blivit inlärda "fel" saker av misstag.
Min kompis var dock eld och lågor och tyckte att vi borde ha filmat allt. :)

Hon ringde mig igår och tjöt överlyckligt att fölet nästan springer in i släpet efter träningen med mig förra veckan. Superkul att höra! :D Problem är inga problem egentligen, de kan lika fort vara möjligheter. Det beror helt på vem som ser på dem och hur denne upplever dem.

Nu ska jag sluta, börjar låta som en skrytblogg det här. ;) Ville bara beskriva glädjen för att kunna hjälpa andra, både hästar och människor. Skulle det inte finnas mat kunde jag väl få hjälpa en person med häst om dagen istället, då skulle jag överleva i alla fall tror jag. Känslan är otroligt nice! :)

2 kommentarer:

  1. Praktik hos privatpersoner borde inte vara något problem, bara hon får tillräckligt med timmar /dag. Själv var jag på praktik på ett privat travstall med endast 5hästar och då fick jag timmarna att gå genom att putsa en hel del utrustning :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra, då får vi se vad som händer antar jag! ;)

      Radera